Veluwse Innovatieprijs 2015

afgelopen periode heb ik mij bezig gehouden met het bedenken en ontwerpen van een innovatief, duurzaam en groen woningbouwproject.

Het idee ontstond eigenlijk omdat ik veel met kelders bouw en mij bezig hou met het ontwikkelen van vakantieparken. Hoe kun je dit op een duurzame en groene manier goed combineren? Wij bedachten een concept van een kelder dat maximaal 1,5 meter boven de grond uitsteekt met veel koekoeken en ramen voor genoeg lichtinval. Door het dak uit te voeren als een vegetatiedak en daaromheen veel bebossing en planten te gebruiken creƫer je een groen en duurzaam park. De woning bestaat uit gerecyclede betonwanden en is bijna volledig remontabel. Dat betekend dat bijna alles direct weer hergebruikt kan worden. De Bouwkosten liggen dan ook erg laag. Doordat de woning zich voor het grootste gedeelte onder de grond bevindt zijn de energiekosten erg laag. Het concept bestaat al veel langer, maar op deze manier is het in een geheel nieuw jasje gestoken.

Dit was een van de vele ontwerpen die maandag 23 november 2015 in kasteel de Vanenburg in Putten werden gepresenteerd. Het idee werd uiteindelijk gekozen tot beste innovatieve idee en daarmee heb ik samen met mijn klasgenoot Martijn Corvelijn de Veluwse Innovatieprijs 2015 gewonnen.

Comments are closed.